De agenda

In het jaar 2014 hadden we als doel om in twee short Rally's te finishen. De eerst geplande rally was de Circuit short rally in Zandvoort. Deze rally vond plaats op zaterdag 22 februari. Helaas hebben we hier een DNS (did not start) gerealiseerd. De auto werd niet toegelaten wegens een ontbrekend document van de rolkooi. Dus hier konden we onverrichter zaken naar huis. Ook voor de Tank S short rally hadden we nog niet de juiste papieren. Uiteindelijk hebben we in samenwerking met de vorige eigenaar en Wiechers (de bouwer van de rolkooi) het juist document kunnen krijgen. De auto is door de technische commissie gekeurd en voldoet aan de FIA vereisten. Daarom konden we uiteindelijk, wel iets later dan gepland, in 2014 de rallypaden op. Vanaf dat moment is ons rally avontuur echt begonnen, onze sinds dien gereden rally's vind je hieronder bij het kopje 'Gereden'.

Gepland:

Voor het seizoen 2021 staat momenteel enkel de GTC Rally gepland, die plaatsvindt op zaterdag 10 juli.
Gedurende het seizoen zal duidelijk worden welke rally's nog meer worden verreden door Deltona Rallysport. 

 

Gereden:

Achterhoek Berkelland Rally 5-10-2019
De Achterhoek Berkelland Rally was een ontzettend mooie maar zware rally, om deze reden zijn we dan ook gestrand in proef 4 van de 6 met wederom een kapotte aandrijfas. 

GTC rally 12/13-6-2019
Deze rally was helaas een teleurstellend 'weekend', omdat op de eerste proef vanwege een gat in de weg de aandrijfas werd beschadigd. 

ELE Rally 24/25-5-2019

De ELE van 2019 is afgesloten met winst in de historische klasse! Na enkele tegenslagen met de remmen en een kapotte startmotor wisten we toch het finish podium te halen en onze eerste thuisrally winst op onze naam te schrijven.

Visual Art rally 13-4-2019
De Visual Art rally was de eerste rally van seizoen 2019 voor Deltona Rallysport. Helaas is ook deze editie geëindigd in een DNF, door een botsing met een container tijdens de 2e proef van de dag is de fusee afgebroken en was verder rijden onmogelijk.

Twente rally 20/21-10-2018
Deze laatste rally van seizoen 2018 is afgesloten met een 2e plaats in onze klasse tijdens de Twente Rally. Dit resultaat heeft ervoor gezorgd dat zowel Jef als Edith dit seizoen hebben afgesloten met een individuele 2e plaats als het gaat om de ranglijst van navigators en bestuurders! . 

Hellendoorn Rally 14/15-9-2018
Onze eerste deelname aan de Hellendoorn Rally was een zware, maar een voor ons zeer succesvolle rally. We hebben namelijk de Hellendoorn Historics Rally op onze naam geschreven! Het heeft veel moeite en schade gekost maar na 4 jaar is het ons dan eindelijk gelukt om een rally te winnen!

GTC Rally 14-7-2018
De GTC Rally is de terugkeer geweest van Deltona Rallysport op de rallypaden. Na hard werken is de schade, opgelopen bij de Visual Art Rally, verholpen waardoor we aan de start stonden van de GTC Rally. Het resultaat: een 2e plaats algemeen bij de Historics en eerste in de klasse!

Visual Art Rally 14-3-2018
De Visual Art Rally is een dieptepunt geweest voor Deltona Rallysport. Na enkele tegenslagen gedurende de wedstrijd is deze met een grote klapper geëindigd, frontaal de sloot in met grote schade als gevolg. De Delta was er slecht aan toe waardoor de ELE Rally onhaalbaar was en de GTC Rally het doel.

Zuiderzeerally 17-3-2018
Met temperaturen rond de -10 is deze zware rally uitgereden met de 18 plaats als eindresultaat.

Rally van Kasterlee 28-8-2017
De eerste twee proeven verliepen prima. We begonnen met een 28e tijd en daarna een 27e tijd algemeen. En dat in een veld van ruim 80 deelnemers (historisch + actueel). Daarna kregen we problemen met een inhoudende motor. Een 36e en 51e tijd waren het gevolg. Erg jammer dat we niet direct het probleem konden oplossen. Van alles geprobeerd, maar de juiste oplossing hadden we nog niet. Daarom op proef 5 en 6 laatste. Er was nog één oplossing voor handen, en als dat niet werkte moesten we de handdoek werpen. Kortom een nieuwe Brandstofpomp en -filter erop gezet. Deze oplossing werkte zeer goed en een 18e en 22e tijd waren de verdienste. Uiteindelijk als 37e algemeen gefinisht. En zelfs eerste in de klasse H5.

GTC rally 8/9-7-2017
Na een slijtageslag zijn we deze rally gefinisht op een vijfde plaats bij de historics en eerste in de klasse RC2.

ELE rally 26/27-5-2017
Deze rally is na vele technische problemen uitgereden en gefinisht op de 23ste plaats. Deze rally heeft erg veel gevergd van onze monteurs en materialen.

Centraal Nederland Rally 8-4-2017
Deze rally is, ondanks de vele tegenslagen, dankzij goed teamwerk uitgereden met een 15e plaats algemeen en 2e in de klasse.

Twente Rally 30-10-2016
Helaas was deze rally na proef 1 al klaar voor ons vanwege afgebroken schoepen in de turbo. Deze rally heeft Edith nog ervaring op kunnen doen door de rally af te maken als navigatrice van Kevin van Deijne, zij eindigden de rally als 5e.

GTC Rally 7/8-10-2016
Deze rally is erg succesvol uitgereden met een 3e plek als eindresultaat, de eerste rally waar Deltona Rallysport op het podium is geëindigd. 

Rally van Kasterlee 28-8-2016
Dit was de eerste rally waar Edith plaats nam in de Delta als nieuwe navigatrice van team Deltona Rallysport. Deze rally is helaas niet uit gereden vanwege een foute inschatting waarbij schade aan de ophanging van het rechter voorwiel het gevolg was.

ELE rally 3/4-6-2016
De laatste rally met Richard als navigator van Deltona Rallysport. Helaas hebben we deze rally niet uit kunnen rijden vanwege rem-problemen en turbodruk.

Zuiderzeerally Emmeloord 19-3-2016
Met de Peugeot 205 GTI 1.9 van VDZ-Racing is deze rally gereden, omdat Edith als beginnend navigatrice nog niet in de Lancia mocht rijden.

Twente Rally 01-11-2015
Met een nieuw opgebouwde motor en versnellingsbak en diverse aanpassingen aan het remsysteem hebben we onze laatste rally van 2015 kunnen afsluiten. Een mooi evenement met geweldig weer. En natuurlijk weer gefinished. We hebben wel weer wat huiswerk voor de winter, maar dat is natuurlijk geen probleem. Lees hiervoor de nieuwsbrieven 14-15-16.

ELE rally 29/30-05-2015
De tweede rally van het seizoen 20015. Een zeer mooie rally waar we als team veel geleerd hebben. Na een lekke band zijn we iets doorgeschoten waardoor we schade hadden aan de deur van de bestuurder. Gelukkig viel dit nogal mee. In nieuwsbrief 12 en 13 lees je hier meer over.

Rally van Putten 18-04-2015
Onze eerste rally van het seizoen 2015. Een nagenoeg probleemloze rally. Op een kapotte koplamp en een gesmolten ventilator na. In nieuwsbrief 11 lees je de details!

Euregio rally (twente rally) te Hengelo 02-11-2014
Dit is onze eerste rally geweest. Gestart op plaats 40 en gefinisht op plaats 32. Opnieuw een 'groen vinkje'. Lees er meer over in nieuwsbrief 8 en 9, onder de kop NIEUWS.

 

GTC short rally te Etten-Leur  6-7-2014
Dit is onze tweede rallysprint waar Deltona rallysport aan heeft deelgenomen. De voorbereidingen zijn direct na de Rally van Putten begonnen. Ook hier is ons doel, finishen, volbracht. Natuurlijk niet zonder tegenslag, maar ook niet op de laatste plaats! Lees meer over onze ervaringen in nieuwsbrief 5 en 7, onder de kop NIEUWS.                   


 
 Rally van Putten 10-5-2014

Dit nieuwe evenement was de vuurdoop voor Deltona Rallysport. Het was een uitdagende rally met zelfs een proef van 32 km!! Naast de lengte van de proeven waren er nog voldoende andere uitdagingen. Dit was onder andere het slechte weer (de regen kwam met bakken naar beneden) en verder hadden we last van een inhoudende motor. Het uiteindelijke doel is bereikt: onze eerste finish. Wel op de laatste plaats, maar dit is voldoende uitdaging om ons in de volgende rally te verbeteren. Lees meer over onze ervaringen tijdens dit evenement in de nieuwsbrieven 4 en 5, onder de kop NIEUWS.

 

 

Sponsoren

Club van € 100

Klik hier voor de deelnemers